تور تبریز
تور تبریز به دلیل زیبایی شهر تبریز و تاریخ کهن این شهر مورد توجه گردشگران جهان و ایران بوده و است.
برای سفر با تور تبریز بهتر است ابتدا در مورد تبریز بیشتر بدانید:
درباره تبریز
تبریز (دربارهٔ این پرونده تلفظ راهنما·اطلاعات) یکی از شهرهای بزرگ ایران و مرکز استان آذربایجان شرقی است. این شهر، بزرگترین شهر منطقهٔ شمالغرب ایران و مناطق آذرینشین بوده و مرکز اداری، ارتباطی، بازرگانی، سیاسی، صنعتی، فرهنگی و نظامی این منطقه شناخته میشود.
براساس نتایج سرشماری سال ۱۳۹۰، جمعیت تبریز ۱٬۴۹۴٬۹۹۸ نفر بوده و از این حیث، پنجمین شهر پرجمعیت ایران به شمار میرود. این رقم با احتساب جمعیت ساکن در حومهٔ شهر به حدود ۱٬۸ میلیون نفر میرسد. اکثریت ساکنان تبریز آذربایجانی بوده و به زبان ترکی آذربایجانی با لهجهٔ تبریزی سخن میگویند؛ البته برخی اسناد تاریخی نشان میدهد که تا سدهٔ یازدهم هجری، زبان آذری –شاخهای از زبانهای ایرانی– در این شهر تکلم میشدهاست.
تبریز در طول تاریخ خود با فراز و فرودهای بسیاری روبهرو بودهاست. تاریخ این شهر، اشغال توسط بیگانگان و حوادث جانکاه طبیعی –از جمله زمینلرزههای مهلک– را تجربه کردهاست. سنگ بنای تبریز کنونی به دوران اشکانی و ساسانی برمیگردد. این شهر در طول حکومت ۴۰۰ سالهٔ خاندان «رَوّادی» و اسکان قبیلهٔ عرب «اَزْد» به شکوفایی رسید.
تبریز یکی از طویلالمدتترین پایتختهای ایران بودهاست؛ این شهر پایتخت سیاسی ایران در زمان اتابکان، خوارزمشاهیان، ایلخانان، چوپانیان، جلایریان، قراقویونلوها، آققویونلوها، صفویان و ولیعهدنشین ایران در دورهٔ قاجاریان بودهاست. اوج شکوفایی تبریز مربوط به دورهٔ ایلخانان است که در این زمان، پایتخت قلمرویی پهناور از نیل تا آسیای مرکزی بود. این شهر در سال ۱۵۰۰ میلادی و در زمان پایتختی صفویان بهعنوان پنجمین شهر بزرگ جهان شناخته میشد.
تبریز مجدداً در دورهٔ قاجار به شکوفایی رسید؛ به طوری که در این دوره بهعنوان مهمترین و پیشروترین شهر ایران شناخته میشد. در دوران معاصر نیز این شهر یکی از مراکز مهم اقتصادی و صنعتی در سطح کشور محسوب میشود. همچنین تبریز در دو سدهٔ اخیر، مبدأ بسیاری از تحولات اجتماعی، فرهنگی و صنعتی در ایران بودهاست؛ به طوری که این شهر مانع خاموشی انقلاب مشروطه در ایران شد و نقشی کلیدی در تحولات بعدی کشور –همچون انقلاب ۱۳۵۷ ایران– و روند مدرنیزه شدن کشور داشتهاست.
جغرافیای تبریز
تبریز در غرب استان آذربایجان شرقی و در منتهیالیه مشرق و جنوبشرق جلگهٔ تبریز قرار گرفتهاست. این شهر از سمت شمال به کوههای پکهچین و عون بن علی، از سمت شمالشرق به کوههای گوزنی و باباباغی، از سمت شرق به گردنهٔ پایان و از سمت جنوب به دامنههای رشتهکوه سهند محدود شدهاست.
مشاهیر تبریز
از جمله مشاهیر و نامآوران تبریز میتوان به اشخاص زیر اشاره کرد:
سید محمدحسین شهریار، شاعر معاصر.
پروین اعتصامی، شاعری که از وی به عنوان «مشهورترین شاعر زن ایران» یاد میشود.
احمد کسروی، تاریخنگار، زبانشناس، پژوهشگر، حقوقدان و اندیشمند.
حسین شهابی، نویسنده و کارگردان سینمای ایران و برنده جوایز متعدد بینالمللی
رضا ناجی، بازیگر برنده جایزه خرس نقرهای برای بهترین بازیگر مرد از جشنواره بینالمللی فیلم برلین.
رحیم شهریاری، خواننده.
کریم باقری، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران.
ناصرالدینشاه قاجار، چهارمین پادشاه قاجار.
سید محمدحسین طباطبایی، فقیه، فیلسوف و مفسر قرآن و نویسنده تفسیر المیزان.
باقرخان، مشهور به «سالار ملّی»، از مبارزان جنبش مشروطه.
محسن هشترودی، ریاضیدان معاصر.
ساموئل خاچیکیان، کارگردان، تدوینگر، نویسنده، آهنگساز و تهیهکنندهٔ فیلم ارمنیتبار.
حسن رشدیه، مشهور به «پدر فرهنگ جدید ایران.
سید محمدحسین مبین، پزشک و شاعر مشهور به «پدر جذامیان ایران.
تهمینه میلانی، نویسنده و کارگردان سینمای ایران.
آب و هوای تبریز در تور این شهر
آب و هوای تبریز استپی خشک با تابستانهای گرم و خشک و زمستانهای سرد است. سرمای زمستانی، تأثیرپذیرفته از ارتفاع بالا و توپوگرافی کوهستانی منطقهاست. آب و هوای این شهر در تابستانها خشک و گرم است؛اگرچه حرارت به دلیل نزدیکی به کوه سهند و وجود باغهای زیادی در پیرامون شهر تعدیل میگردد. میانگین دمای تبریز در تیرماه (گرمترین ماه سال) ۲۵٫۴ درجهٔ سانتیگراد، در دیماه (سردترین ماه سال) ۲٫۵- درجهٔ سانتیگراد، در فروردینماه ۱۰٫۵ درجهٔ سانتیگراد و در مهرماه ۱۴٫۱ درجهٔ سانتیگراد و میانگین سالانهٔ دما ۱۱٫۹ درجهٔ سانتیگراد است. میانگین بارندگی سالیانهٔ تبریز مانند بیشتر شهرهای ایران بسیار اندک و در حدود ۳۳۰٫۱ میلیمتر در سال است. معمولاً در طول فصل تابستان، میزان بارندگی بسیار ناچیز بوده و به ندرت بارش رخ میدهد.
صنایع دستی و هنری تبریز
تبریز از مراکز عمدهٔ صنایع هنری و صنایع دستی و به ویژه قالی، سرامیک، سفال، جواهرآلات و نقرهکاری در ایران به شمار میآید. قالی تبریز مهمترین صادرات صنایع دستی تبریز به شمار میرود. این نوع قالی بهعلت نوع خاص بافت، طراحی ویژه، و کیفیت بالا دارای شهرت جهانی است که صادرات آن یکی از منابع قابل توجه ارزی در ایران به شمار میآید. تبریز، در حال حاضر از سوی «شورای جهانی صنایع دستی» به عنوان «شهر جهانی بافت فرش» انتخاب شده است. صنعت چرم تبریز نیز جزو پیشروان صنایع چرم ایران است. کیفیت کیف و کفش تبریز در سطح کشور شهره است. در سال ۱۳۸۷ خورشیدی حدود ۹۰ درصد از ۳۰ میلیون جفت کفش تولیدی در ایران در این شهر تولید شدهاست.
جاذبه های گردشگری تبریز
در اینجا چنتا از جاذبه های گردشگری تبریز را فقط نام میبریم مطمئن هستیم خود شما برای دیدن از نزدیک این مکانها با تور تبریز سفر خواهید داشت. البته در بخش جاذبه های گردشگری تبریز میتوانید به آشنایی و مطالعه بیشتر این جاذبه ها بپردازید.
کویر قوم تپه تبریز
قبرستان تاریخی پینه شلوار
پارک ملی کنتال
جنگل ارسباران
بازار فرش تبریز
خانه علی مسیو
خانه مشروطه
کلیسای کاتولیک ها
ائل گلی تبریز
کندوان
غذاهای سنتی
دلمهٔ برگ مو
کوفته تبریزی
کوکو
شیرینیها
آجیل
اریس
باسلوق
پشمک
خشکبار
قرابیه
نوقا
صنایع دستی
سفالگری
سوزندوزی
قلمزنی روی مس
قالیبافی
کفشدوزی
کندهکاری
گلدوزی
گلیمبافی
معرقکاری
منبتکاری
نقاشی روی سرامیک
نقرهکاری
نگارگری
به راستی
جاذبه های تاریخی تبریز
شهر تبریز دارای تاریخی طولانی و پر آشوب است که نخستین نشانههای کشف شده تمدن باستانی در آن به ۱۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح بازمیگردد. با آنکه شهر تبریز در طول تاریخ پر تلاطم خود بارها بر اثر زمینلرزه آسیب جدی دیده و بارها در اثر حملههای سلجوقیان، مغولان، عثمانی، اشغال تبریز توسط روسها (به سال ۱۸۲۸–۱۸۲۷) دچار خرابیهای شدیدی شدهاست و این جنگها و حوادث طبیعی مکرر، بخشهای عمدهای از قسمتهای قدیمی شهر را نابود کردهاند؛ اما همچنان بناهای تاریخی بسیاری، از گذشتهٔ تبریز بر جای مانده که نشانههایی از معماریهای ایرانی در دوران مختلف را نمایش میدهند. بیشتر آثار تاریخی پابرجا در این شهر متعلق به دورههای ایلخانیان، صفویان، و قاجار میباشد. این شهر همچنین دارای آثار و بناهای متعددی از دوران معاصر میباشد. از بناهای تاریخی تبریز، میتوان به بناهای باستانی ارگ تبریز و مسجد کبود در قسمت مرکزی شهر اشاره نمود. ارگ تبریز بنایی آجری است که پیش از سال ۷۰۱ خورشیدی بر روی آوارههای مسجدی ساخته شده و از نظر سادگی، اندازه و پایداری، چشمگیر است. مسجد کبود، بنایی است که حدود سال ۸۲۹ خورشیدی ساخته شده و به دلیل کاشیکاریِ آبیِ تزئینیِ زیبایش، شهرت یافتهاست. بازار تبریز که توسط یونسکو در فهرست میراث جهانی ثبت شده است نیز در مرکز شهر قرار دادر و هنوز یکی از مراکز اقتصادی مهم شهر به حساب میآید. در حاشیه تبریز بناهایی نظیر مسجد عینالی در بالای کوه عینالی، مشرف به تبریز قرار گرفته و گمان میرود در دوران پیش از اسلام، آتشگاه تبریز بوده است. بنای شاهگلی یا ایلگلی نیز در پارک بزرگ جنوب شرق تبریز قرار دارد. شاهگلی از قدیم الایام کاخ ییلاقی والیان و حاکمان تبریز به شمار میرفت که از زمان قاجار کار برای تبدیل آن به تفرجگاه عمومی آغاز شد و سرانجام در دوران پیش از انقلاب اسلامی با بازسازی عمارت مرکزی و افزودن گذرگاه پیادهروی به آن این محل به تفرجگاه عمومی تغییر کاربری دادهشد. از بناهای متعلق تاریخ معاصر نیز میتوان به کاخ شهرداری تبریز و کاخ استانداری آذربایجان شرقی در مرکز شهر اشاره نمود که هر متعلق به دوره بین دو جنگ جهانی اول و دوم میباشند. همچنین خیابان تربیت در مرکز شهر دارای ساختمانهای متعددی است که در دوران شهرداری محمد علی تربیت بر پا شدهاند و با وجود احداث مراکز خرید همچنان سعی بر حفظ اصالت طرح اولیه آن شده است. نمونههای فراوانی از اماکن تاریخی تخریب شده در تبریز وجود دارد که از جمله آنهای بناهای ساخته شده در زمان حکمرانی شاه اسماعیل صفوی میباشند. شاه اسماعیل پس از فتح هرات هنرمندان بسیاری را با خود به تبریز آورد و بناهای بسیاری را برپا نمود؛ ولی هیچکدام از بناهایی که او و جانشینان مستقیم او ساختهاند، اثری باقی نمانده. امروزه از قصر شاه اسماعیل در شمال شرقی تبریز تنها توصیفهایی که گردشگران اروپایی مکتوب کردهاند باقی مانده است.
به راستی جاذبه های گردشگری و تاریخی تبریز مانند اصفهان , شیراز , تهران , مشهد , یزد و دیگر شهرهای ایران کهن به قدری زیاد هستند که قابل شمارش در یک مطلب نبوده و باید خود بار سفر با تور های مسافرتی معرفی شده از طرف آژانس های مسافرتی معتبر در هایتورینگ را ببندید و تک تک این جاذبه های منحصر به فرد را در دلشان تجربه نمایید.
تور تبریز , تور تبریز ارزان , قیمت تور تبریز , تور تبریز لحظه آخری , تور تبریز اقساط